Social

DOC. Zilele 1-2 iunie, declarate zile libere de odihnă pentru bugetari

Ziua de 1 iunie, când este marcată Ziua ocrotirii copilului, dar și 2 iunie curent vor fi declarate zile de odihnă.

Un proiect Hotărâre de Guvern care prevede acest lucru este inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern care va avea loc miercuri, 17 mai, scrie Ziarul Național.

Astfel, potrivit documentului, cele două zile declarate libere, una de joi și alta de vineri, vor fi recuperare „prin extinderea timpului zilnic de muncă”.

„Pentru ministere, alte autorități administrative centrale și locale, instituțiile publice zilele de 1 și 2 iunie 2023 se consideră zile de odihnă, cu recuperare deplină prin extinderea timpului zilnic de muncă, cu asigurarea la necesitate buna funcționare a unităților subordonate. Adițional, este important a menționa că proba de examen din cadrul examenului național de Bacalaureat, stabilită la data de 2 iunie 2023, se va desfășura conform orarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în conformitate cu prevederile Codului Muncii al Republicii Moldova. Evidența timpului de odihnă necesar spre recuperare se va ține de către angajator individual, pe fiecare salariat, inclusiv pe salariații care pe perioada imediat următoare vor avea raporturile de muncă suspendate, până la recuperarea deplină a timpului de odihnă. Ordinul privind timpul de odihnă necesar de a fi recuperat se va aduce la cunoștința salariaților de către angajator”, explică în nota informativă a proiectului Corina Ajder, secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Menționăm că, pe 1 iunie, în Republica Moldova va avea loc și Summitul Comunității Politice Europene, care va reuni circa 50 de șefi de state și de guverne din statele Uniunii Europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *