Ultima oră

(DOCUMENT) Gaburici are diplomă de 11 clase obținută de la o instituție pe care NU a frecventat-o (Ziarul de Gardă)

Conform informațiilor prezentate de Procuratura Generală la o interpelare a deputatului Valeriu Munteanu, Gaburici a fost înmatriculat în 1995, la Academia de Studii Economice în baza unei diplome de 11 clase eliberată de Gimnaziul nr.8 din Chișinău, care a devenit, în urma reorganizării din anul 2000, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”.

Conform informațiilor oferite de Procuratura Generală, într-un răspuns semnat de procurorul Viorel Morari, șeful secției conducere urmărire penală în organele centrale ale MAI și SV, vedem că „rezultă bănuiala rezonabilă că în diploma de 11 clase a Gimnaziului nr 8, Ștefan cel Mare din mun. Chișinău, eliberată pe numele cetățeanului Gaburici Chiril sunt introduse date false.”

Cu ale cuvinte, Gaburici a obținut o diplomă de studii de la o instituție pe care nu avea cum s-o frecventeze, din moment ce în 1995, anul când a fost înmatriculat la Universitate, nu a obținut diploma de bac de la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul.

Instituția care i-a eliberat diplomă de studii premierului se află acum în sect. Râșcani din Chișinău, iar director este Sergiu Axînti. Solicitat de ZdG pentru a ne informa dacă și cum a reușit premierul să studieze la Liceul „Ștefan cel Mare”, oficialul ne-a spus că nu deține o asemenea informațuie. „Din câte știu eu, nu a studiat. Nu, nu, a studiat aici”, ne-a spus acesta.

Directorul la Liceul „Ștefan cel Mare”, fost Gimnaziul nr 8, în perioada când i-a fost eliberată diplomă premierului Chiril Gaburici a fost Nicolae Stratulat. ZdG încă nu a reușit să discute cu acesta.


 
Sursa: Ziarul de Garda (link facebook.com)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *