Actualitate

(DOCUMENT) Gaburici este CITAT de FSB în calitate de ACUZAT. Votează Parlamentul un asemenea Premier?

Deschide.md a intrat în posesia unei citații emise de Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) pe numele lui Chiril Gaburici.
Documentul stipulează că cetățeanul Chiril Gaburici a fost citat pe 4 septembrie 2014, la ora 11:00, în calitate de acuzat la Direcția FSB pentru orașul Moscova pentru a fi interogat de către anchetatorul cu misiuni speciale, Lt.Col. de just. A.A. Pokazeev, în cadrul dosarului nr. 950.
Astfel, documentul confirmă că pe numele lui Gaburici în Federația Rusă a fost intentat dosar penal, dar nu a fost eliberat un mandat de arest și nu este dat în căutare, precum s-a vehiculat în mass-media în această dimineață. În citație se subliniază că Gaburici este în drept să fie însoțit de un avocat, dar are și dreptul să apeleze la un avocat din oficiu.

Investigațiile Deschide.md în acest caz vor continua și în cel mai scurt vom încerca să venim cu alte detalii. De asemenea, facem apel către premierul desemnat să lămurească această situație, ținând importanța evenimentelor din țara noastră la care face parte.
Amintim că în această astăzi în mass-media de la Chișinău au fost vehiculate informații, potrivit cărora premierul desemnat, Chiril Gaburici, are dosar penal în Federația Rusă și este dat în căutare.

Organele de drept din Rusia au demarat o anchetă penală, Gaburici fiind suspectat de folosirea de acte false și trecerea ilegală a frontierei fără documente valabile.

Astfel, potrivit codului penal rus, Gaburici riscă doi ani de închisoare. Conform acelorași surse, cu câteva săptămâni înainte să revină la Chișinău, după trei ani petrecuți în Azerbaidjan, Gaburici a încercat, fără succes, să rezolve această problemă în Federația Rusă.

Sursa: moldnews.md/ deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *