InternaționalUcraina

Documente ale NATO și SUA despre pregătirea Ucrainei pentru ofensiva de primăvară ar fi fost scurse pe Twitter și Telegram. Pentagonul investighează cazul

Pentagonul investighează o presupusă breșă de securitate în urma căreia documente care oferă detalii despre planurile SUA și ale NATO de a ajuta la pregătirea Ucrainei pentru o ofensivă de primăvară împotriva Rusiei au fost scurse pe platformele de socializare, relatează New York Times, citată de The Guardian.

„Suntem conștienți de rapoartele privind postările de pe rețelele de socializare, iar Departamentul analizează problema”, a declarat adjunctul secretarului de presă al Departamentului american al Apărării, Sabrina Singh.

Documentele au fost răspândite pe Twitter și Telegram și ar conține diagrame și detalii despre livrările de arme, efectivele batalioanelor și alte informații sensibile, potrivit Times.

Informațiile din documente sunt vechi de cel puțin cinci săptămâni, cele mai recente fiind datate 1 martie.

Unul dintre documente rezuma programele de pregătire a 12 brigăzi de luptă ucrainene și spunea că nouă dintre ele erau antrenate de forțele SUA și NATO și aveau nevoie de 250 de tancuri și peste 350 de vehicule mecanizate, a precizat ziarul.

Documentele – dintre care cel puțin unul purta o etichetă „strict secret” – au fost difuzate pe canalele guvernamentale pro-ruse, mai precizează sursa citată

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *