Actualitate

Dodon anunță că susține „integritatea teritorială a Ucrainei”, deși merge „non-stop” în Rusia care a ocupat Crimea

„Folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că Republica Moldova este un bun vecin și prieten sincer, care împărtășește bucuria realizărilor obținute de Ucraina în procesul de edificare și consolidare a unui stat european modern și prosper.

Progresul obținut poartă o semnificație suplimentară, având în vedere acea etapă extrem de complicată prin care trece Ucraina în eforturile sale consecvente de reintegrare a țării. Exprimându-mi ferma convingere în identificarea unei căi de soluționare pașnică și durabilă pentru depășirea, cât de curând, a acestor evoluții provocatoare, vreau să reconfirm poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Totodată, doresc să reafirm determinarea de a dezvolta și aprofunda relațiile tradiționale de prietenie, bună vecinătate și cooperare reciproc avantajoasă dintre țările și popoarele noastre.

Cu certitudinea în reușita acestui obiectiv important, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurările înaltei mele considerațiuni”, se arată în mesajul președintelui.
  

În urmă cu 6 ani, Federația Rusă a ocupat și anexat o parte din teritoriul Ucrainei

Proaspătul președinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că peninsula Crimeea este teritoriu al Federației Ruse. Dodon a susținut acest lucru în timpul unui interviu acordat postului rus Zvezda TV. Întrebat direct de către jurnalistul rus cui îi aparține Crimeea, liderul PSRM a declarat că peninsula este teritoriu al Federației Ruse.


Sergey Aksyonov, Vladimir Konstantinov, Vladimir Putin și Alexey Chaly semnează un tratat prin care Crimeea și Sevastopol sunt declarate oficial subiecți federali ai Rusiei.

Notăm că peste 13 mii de ucraineni au decedat ca urmare a războiului pornit de „aliatul strategic” al lui Igor Dodon – Rusia lui Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *