Justiție

Dodon ar fi intenționat să fugă din R. Moldova. Procuror: „Urma să plece astăzi. În portofel a fost găsită o sumă mare de bani”

Fostul șef de partid, Igor Dodon urma să plece astăzi, 26 mai, la ora 9:00, într-o deplasare într-un alt stat, a anunțat unul dintre procurorii de caz comunicând că în portofelul său a fost găsită o sumă mare de bani în diferită valută. Informația a fost confirmată pentru procurori și de către Igor Dodon, transmite Jurnal.md.

„La perchezițiile făcute la domiciliu și în automobile au găsite probe care confirmă că el urma să plece peste hotarele Republicii Moldova, astăzi, la ora 9:00. A fost găsită valută străină în sume mari care indicau caracterul intenționat de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Ținând cont de complexitatea cazului și că dumnealui este vizat și în altă anchetă penală efectuată de Procuratura Generală, având în vedere riscurile care se deja se produseseră cu un complice de-al său, s-a recurs la reținere și deja astăzi la înaintarea mandatului de arestare preventivă”, a declarat procurorul de caz.

Fiind întrebat de jurnaliști de ce Igor Dodon nu a fost dus în izolatorul Centrului Național Anticorupție, dar în izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, procurorul de caz a precizat că acolo a fost dus cumnatul său Merineanu, iar măsura a fost luată pentru ca cei doi să nu poate comunica între ei.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *