Timpul satiric

Dodon cere directorilor de școli și rectorilor să divorțeze, dacă…

În opinia socialiştilor, în Moldova a fost creată o practică defectuoasă prin care directorii/rectorii instituțiilor de învățământ sunt, contrar prevederilor legale, membri de partid care nu ascund acest lucru, ci din contră fac declarații publice în favoarea unui sau altui partid politic.

Aceștia urmează să fie sancționați cu o amendă de la 150 la 200 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei fizice, și cu o amendă de la 300 la 500 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

De asemenea se propune ca pe durata activității directorii/rectorii instituțiilor de învățământ și adjuncții lor să nu poată fi membri de partid, să nu aibă dreptul de a participa la activități politice, să nu poată face declarații în favoarea sau defavoarea partidelor politice sau a organizațiilor social-politice.

Un articol aparte al proiectului de lege prevede interzicerea căsătoriilor cadrelor didactice cu parteneri care au afilieri sau simpatii politice. Față de directorii de gimnazii, licee și rectori cerințele sunt și mai drastice: din momentul numirii în funcție, aceștia trebuie să divorțeze, dacă partenera de viață are simpatii politice (de centru-dreapta sau de dreapta).

(Păcală.md)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *