Politică

Dodon cere Parlamentului să ia act imediat de demisia lui Gurin: „Să nu pățim ca în cazul lui Drăguțanu”

”Gurin să își prezinte demisia imediat. Să nu pățim cum am pățit cu guvernatorul Dorin Drăguțanu, care și-a dat demisia acum jumătate de an și stă bine-mersi în funcție în continuare. Astăzi, în ordinea de zi să fie introdusă și votată. Gurin să nu mai aibă ce căuta în Procuratură. Instituția a fost transformată într-un instrument politic în perioada campaniei electorale dar și în Parlament. Gurin și-a făcut misiunea și a plecat. Ceea ce a fost astăzi este un rezultat al presiunilor protestatarilor. Aceasta este prima demisia”, a spus Dodon.

Menționăm că, procurorul general, Corneliu Gurin, îşi dă demisia începând cu 1 martie. Acesta a declarat în plenul Parlamentului că reforma procuraturii trebuie să înceapă de la vârful acesteia.

Corneliu Gurin a mulţumit pentru adoptarea Legii procuraturii spunând că urmează adoptarea pachetului conex şi implementarea legii. Acesta a menţionat că în vara lui 2013, când a fost învestit în funcţie, a spus că prioritatea mandatului este crearea unui cadru legal bun pentru activitatea Procuraturii.

„Am decis să vin în faţa Parlamentului pentru a-mi depune mandatul. Demisionez din 1 martie. Consider important să începem reforma de la vârf”, a spus Corneliu Gurin.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *