Moldova

Dodon despre protestul lui Renato Ustâi și al Platformei „DA”: „Este o profanare a acestui simbol”

„La orele 8 am depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. După aceea am fost alături de oameni, în mulțime, în Piața Marii Adunări Naționale. Însă eu sunt categoric împotriva încercărilor de destabilizare a situației. Noi am organizat sute de proteste. În ultimii trei-patru ani am organizat 500 de proteste. Organizarea protestelor astăzi, destabilizarea situației astăzi este profanarea acestui simbol.Pentru că statul Republica Moldova are anumite simboluri. Are drapel, are stemă, are imn, are Ziua Independenței.”, a declarat Dodon. În același timp, el critică și instalarea unui gard de protecție în PMAN.  

„Ceea ce se întâmplă astăzi, încercarea de a bloca străzi ș.a.m.d., eu cred că nu face față nimănui. Eu am văzut acuma și în Piața Marii Adunări Naționale, este o greșeală și din partea guvernării că au pus un gard, și, practic, s-au divizat de restul poporului”.

Amintim că astăzi dimineață, în jurul orei 9.30, când oficialii au început să vină în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a depune flori, în intersecția străzii Mitropolit Bănulescu-Bodoni cu bulevardul Ștefan cel Mare, un grup de aproximativ 300 de persoane au început să scandeze: „Hoții la pușcărie!” și „Unde e miliardul?”. Printre protestatari, potrivit REL, au fost văzuți membri ai Platformei cum ar Liviu Vovc, Inga Grigoriu și jurnalistul Constantin Cheianu. La protest s-a alăturat și liderul Partidului Nostru Renato Usatîi, care a promovat activ evenimentul în cadrul campaniei #NuMăTem. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *