Actualitate

Dodon l-a felicitat pe Lukașenko, aliatul lui Putin, cu ocazia zilei de naștere. „Un om de stat remarcabil”

Socialistul Igor Dodon, l-a felicitat cu ziua de naștere pe dictatorul, președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Într-un mesaj, Dodon scrie că mereu l-a considerat pe Lukașenko „un om de stat remarcabil care a reușit să asigure dezvoltarea economică și socială a Belarusului, să consolideze statalitatea țării sale și să reziste în fața provocărilor externe”, scrie Deschide.md.

„Îi urez omagiatului multă sănătate, prosperitate, succes și noi realizări în beneficiul poporului belarus!”, a scris Dodon.

Menționăm că Belarusul este un aliat loial al Moscovei. De la invazia Rusiei în Ucrainei, la 24 februarie, Belarusul a servit ca bază pentru forţele ruseşti. Ocupanții ruși au folosit Belarusul în încercarea de a ocupa Kievul, însă au renunţat la sfârşitul lunii martie, în faţa rezistenţei ucrainene, şi s-au retras.

Deși Minskul nu a intrat direct în conflict, anteriro, Lukașenko declara că susține războiul în Ucraina și a declarat că intenționează să sprijine Rusia „pe deplin”.

Alexandr Lukașenko se află la putere în Belarus din 1994 și este acuzat de Occident de încălcări grave ale drepturilor omului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Un lucru se poate invata precis de la ucraineni: cum trebuie procedat cu cei ce isi tradeaza tara si neamul. Vezi exemplul lui Olexij Kowaljow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *