Actualitate

DODON MINTE DE ÎNGHEAȚĂ APELE! S-a „jurat” că nu face alianță cu transfugii, dar și-a oficializat „nunta” cu ȘOR/Plahotniuc

Anterior, în cadrul unei ediții a vlogului său, Dodon a spus ferm că nu o să accepte candidatura de prim-ministru înaintat de parlamentari transfugi.

„Eu nu o să accept candidatura de prim-ministru înaintat de transfugi. De ce? Să nu răspund de-atâta. Pentru că nu vreau ca în fruntea Guvernului să vină un om al lui Plahotniuc numit de Șor și Candu. Eu nu o să accept așa ceva”, a spus Dodon.

De menționat este faptul că aceeași poziție a fost publicată, la începutul lunii noiembrie 2020, și pe pagina web a formațiunii pe care o conduce. Mai mult, acolo Igor Dodon suținea că socialiștii vor face coaliție doar cu PDM, PAS și cu Platforma DA, declarație contrară ultimelor decizii luate de PSRM.

Amintim că președintele fracțiunii socialiștilor în Legislativ, Corneliu Furculița, a anunțat, oficial, că formațiunea PSRM va forma o majoritate parlamentară împreună cu deputații din Pentru Moldova, grup din care fac parte parlamentari din Partidul Șor, foști democrați, dar și foști membri Pro Moldova.

Totodată, Dodon a anunțat că socialiștii au propriul candidat la funcția de prim-ministru: Mariana Durleșteanu. Candidatura susținută de 54 de deputați a fost, însă, respinsă de președinta Maia Sandu, care a propus-o repetat pe Natalia Gavrilița drept candidată la funcția de premier.


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *