Actualitate

Dodon nervos că Vlah nu e în Consiliul Suprem de Securitate / Dovada că „bașcana” e „coordonată” de serviciile speciale rusești

Igor Dodon susține că în componența Consiliului Suprem de Securitate (CSS) ar fi trebuit inclus și bașcanul Găgăuziei, iar absența sa este un semn că președinta Maia Sandu divizează oamenii în funcție de opțiunile lor electorale.

Discursurile Irinei Vlah scrise de agenții Moscovei

Pe lângă redactarea discursurilor, angajații „subdiviziunii moldovenești” a Kremlinului au mai generat și slogane pentru manifestații desfășurate în Republica Moldova.

„Găgăuzii sunt ancora statalității moldovenești, iată de ce ei condamnă adunările unioniștilor, care țintesc distrugerea integrității și suveranității Republicii Moldova, prin asimilarea ei de către România.”

„Mâinile jos de pe Moldova!”

„Nu unionismului!”

„Să ne ridicăm cu toții în apărarea Constituției!”

Acestea sunt doar câteva dintre indiciile incluse într-un document din „Arhiva lui Cernov”. Denumit „Teze și slogane pentru evenimentele din 2 aprilie de la Comrat”, documentul era destinat unui miting organizat în 2016 de conducerea autonomiei găgăuze. Atunci evenimentul a fost motivat ca o reacție la un marș unionist din Chișinău.

Potrivit informațiilor apărute în presă, respectivele mesaje antiromânești într-adevăr au fost scandate la mitingul de la Comrat. Printre participanții de vază ai evenimentului s-a numărat Irina Vlah, deja bașcan al UTA Găgăuzia, precum și Igor Dodon, la acel moment deputat și lider al Partidului Socialiștilor.

mai multe detalii pe rise.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *