Actualitate

Dodon prins din nou cu minciuna de către internauți. Detaliile care îl dau de gol

„Kirkorov degeaba nu cîntă nici pentru Putin, nu tocmai pentru Dodon. Cetățenii l-au prins pe acest politician de zeci de ori cu minciuna, grație televiziunilor care-l filmează. Mai țineți minte povestea votului mixt? Dodon într-un interviu spune că vor urma recomandările Comisiei de la Veneția, iar după ce avizul a fost negativ, și-a schimbat părerea radical…și cum Renato Usatîi a prezis care vor fi declarațiile lui Dodon în caz că Comisia de la Venețeia nu recomandă RM acest vot mixt”, scriu aceștia.

În 2015, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, liderul PSRM, Igor Dodon, a fost întrebat în ce relație este cu Vlad Plahotniuc și cum își argumentează el gestul făcut la una din ședințele Parlamentului din 2012.

Potrivit unui video distribuit atunci, Dodon este surprins cum se ridică în picioare când Vlad Plahotniuc trece pe lângă el.

„Este un video vechi. În acel moment a fost un conflict atunci când Ion Cebanu a fost agresat de Iurie Munteanu și trebuia să se înceapă o bătaie și eu am sărit încolo pentru ca să-l apăr pe Cebanu”, a spus Dodon.

În martie 2017, Igor Dodon iar a spus minciuni. Asta după ce președintele țării, a afirmat că ar fi adus investiții de peste 100.000 de lei pentru grădinița din localitatea sa, primarul localității dezminte informația.

Igor Dodon, a declarat recent într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că ar fi făcut donaţii pentru grădiniţa din localitatea sa de baştină – satul Sadova, raionul Călăraşi. Afirmația însă, nu se confirmă dacă o verificăm la autoritățile locale.

Potrivit Primăriei, pentru reconstrucția și modernizarea grădiniței din Sadova au alocat bani Consiliul raional Călăraşi, Fondul de Investiţii Sociale (FISM) din sursele oferite de Guvernul României, Fondul pentru Eficienţă Energetică (FEE), dar şi Societatea cu Răspundere Limitată „Ungheni-Gaz”. În total, în șase ani, în instituția preșcolară s-a investit un milion 929 de mii lei.

Tot în 2017, șeful statului a infirmat că familia sa s-ar odihni într-un hotel de lux unde un sejur pentru două persoane costă nu mai puțin de 4 600 de euro și a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că oferta de vacanță în Antalya i-a fost propusă de către „consulul R. Moldova în Antalya”. Atunci, Consulul Onorific al R. Moldova în Antalya, Diyar Ickale Gultekin, afirmă că nu a discutat cu Igor Dodon și că nu a propus nicio ofertă de odihnă pentru familia acestuia.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, R. Moldova nu are un consul în Antalya, ci doar un consul onorific, adică o persoană care exercită doar funcții de reprezentare. Consulatul Onorific din Antalya a fost inaugurat la 28 august 2015 și este condus de către consulul onorific Diyar Ickale Gultekin, o femeie de afaceri și membră al Consiliului de Administrație al companiei „İçkale İnşaat Turizm A.Ş”.

Nu doar fostul PSRM a fost prins cu minciuna, dar și deputații din partidul a-l cărui lider a fost. Deputații din partea Partidului Socialist au spus minciuni atunci când au declarat că au depus cerere de retragere a cetățenie române. Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România a confirmat acest lucru pentru Asociația Presei Independente din Moldova.
 

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *