Politică

Dodon reacționează la hotărârea Curții Constituționale: ”Suntem foarte aproape de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”

”Suntem foarte aproape de dizolvarea Parlamentului și de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Am lucrat mult ca aceste evenimente salvatoare pentru țară să se producă cît mai curând. Exista o contradicție la nivel legislativ, de interpretare a Constituției. Pe de o parte, Parlamentul nu poate fi dizolvat în perioada ultimelor șase luni ale mandatului de președinte al RM. Pe de altă parte, Parlamentul trebuie dizolvat dacă timp de trei luni nu este ales un premier.

La solicitarea noastră către Curtea Constituțională, această dilemă a primit un răspuns: a doua condiție este prioritară. Deci, dacă premierul nu va fi ales pînă la sfîrșitul lunii ianuarie, Parlament obligatoriu este dizolvat și sunt organizate alegeri parlamentare anticipate. Sper să se întîmple anume așa. Țara are nevoie de izbăvirea de guvernarea coruptă și oligarhică. Avem nevoie de o guvernare socială, statalistă și ea va veni”, a scris socialistul pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, eşuarea învestirii Guvernului de către Parlament în 3 luni de zile, care expiră în ultimele 6 luni de mandat al Preşedintelui Republicii Moldova, constituie temeie de dizolvare a Parlamentului, spune Curtea.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *