Editorial

Dodon și înfometații să treacă Nistrul!

Cel mai înfometat partid din Republica Moldova, înfometat la propriu și la figurat, de mâncare și de putere, a ieșit recent să protesteze împotriva soldaților americani veniți la Chișinău pentru o paradă militară. Să fiu sincer, nici mie nu-mi plac militarii, indiferent de țara de unde vin. Nu-mi plac nici paradele militare, nici uniformele și nici soldații – toate astea îmi reamintesc de război, și eu nu accept războiul sub nicio formă. Însă ceea ce fac tovarășii pseudosocialiști, cu Marx pe buze și Rockfeller în inimă, e de-a dreptul ipocrit. Sunteți pentru neutralitatea Moldovei? Nu vreți armată străină pe teritoriul nostru? Păi de ce dracu nu treceți Nistrul? Avem o armată străină acolo de mai bine de două decenii. Protestați pe lângă tancurile și soldații ruși, tovarăși!

Și în general, de ce nu ar defila trupele americane prin Chișinău de 9 mai? Cine dacă nu americanii i-au ajutat pe sovietici cu tehnică militară și resurse la începutul războiului? Cum avea să se termine al Doilea Război Mondial dacă americanii nu deschideau frontul din Vest? E ușor să conduci masele cu prostii și populisme, însă am impresia că stataliștii înfometați au învățat istoria de la REN TV, nu din manuale. Nu e de mirare că liderul înfometaților ar lua cele mai multe voturi conform ultimului sondaj de opinie, în țara orbilor chiorul e rege.

Vine 9 mai și în loc să aruncați războiul în groapa istoriei, voi îl relansați. Iarăși inventați dușmani, iarăși vă porniți pe tancuri imaginare spre Berlin. Iarăși umblați cu slogane aiurea de genul „Mojem povtoriti!” (Putem repeta). Ce, dracu, vreți să repetați? Milioanele de morți din toate taberele? Milioanele de soldați ruși, ucraineni, bieloruși, români secerați de gloanțe? Miile de familii distruse? Sutele de orașe făcute una cu pământul? Miile de oameni morți de foame în Leningradul blocat? Sau sunteți proști, sau vă faceți bine meseria de lingăi, pe bani veniți din țara care, până în 1941, lupta bine-merci alături de Germania Nazistă. În loc de „Slava” puteți să mai scandați și „Heil” pe 9 mai, pentru că nu există nicio diferență. Antifasciștii de ieri s-au transformat în fasciștii de azi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *