Editorial

Dodon și rețelele de socializare

În primul rând, declarația dată înainte de eveniment în care speria lumea cu Euromaidanul și cu violențe, reacție total caracteristică partidelor care au reușit să se impună prin propagandă și prin știri false (vă amintiți de „refugiații” Maiei Sandu), în al doilea rând, declarația pripită și lipsită de respect (pentru un număr uriaș de oameni) din data de 25 martie.

Să redăm câteva pasaje (cu tot cu greșelile de limbă): „Chiar dacă unionismul a înregistrat azi un eșec umilitor, trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova. (…) Din cauza corupției, a sărăciei și a deznădejdei, oamenii caută alternativă, inclusiv aderă la un proiect marginal și radical cum este unionismul. Însa sunt sigur că după alegerile parlamentare din acest an vom avea o altă conducere, statalistă pro Moldova, patriotică, social orientată. Unionismul va fi declarat în afara legii. Serviciile secrete străine nu vor mai organiza aici diversiuni împotriva statului nostru. (…) În PMAN s-a adunat doar un grup nesemnificativ de naivi și profitori. (…) În loc de „Marea Adunare” a fost organizat un banal protest minoritar, cu lăutari și discursuri ofilite. Se confirmă că unionismul este un balon care se va desumfla (…).”

1. Un eșec umilitor este să dai un astfel de comunicat pe pagina președintelui unei țări: 7 greșeli! Un text absolut agramat, incapabil să formuleze pertinent două fraze consecutive.
2. Profitor (dar deloc naiv) e un politician, care își permite să considere un grup de zeci de mii de cetățeni: nesemnificativ. Cu un număr mai mic încep în mod normal revoluțiile.
3. Eșec umilitor a fost pentru socialiști referendumul de demitere a lui Chirtoacă. Oamenii pe 25 au sărbătorit, dacă aveau posibilitatea să schimbe definitiv soarta țării, ar fi fost de 100 de ori mai mulți.
4. Tot la capitolul eșecuri umilitoare de ale socialiștilor se înscriu filmările de după blocuri, ce urmează marșurilor lor, unde vedem cu cât sunt plătiți participanții.
5. Propagarea molimei e vizibilă în afișele anonime care au împânzit orașul.
6. Să amintim socialiștilor ce servicii străine au fost prinse cu „culiocul” la Chișinău, ca să fie clar cine se amestecă în țara noastră.
7. Și chiar i-a trebuit tupeu să vorbească despre „lăutari și discursuri ofilite”. Alo, președinția, e nevoie să facem un colaj cu toți lăutarii ruși cu care ați defilat în PMAN?
8. Angajați un om care știe să scrie pentru pagina de Facebook, că n-am văzut în viața mea mai mult agramatism pe o pagină oficială.
Aș putea continua până la sută ca să marchez centenarul, dar de ce să stric orzul? Noapte bună, Moldova, noapte bună, copii. Deschideți ochii: alături de socialiști Moldova n-are viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *