Ultima oră

Dodon trebuie să fie cercetat pentru instigare la URĂ INTERETNICĂ și SEPARATISM

Victor Juc, director-adjunct al Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe, îndeamnă organele de drept să nu ezite şi să pornească urmărirea penală pe marginea declaraţiilor instigatoare ale lui Igor Dodon. „Liderul socialist în loc să facă ceva bun pentru popor, după cum afirmă pe la televiziuni, el face totul împotriva acestei ţări. Prin declaraţiile şi acţiunile sale, Igor Dodon este un tip periculos. Structurile de securitate ale statului ar trebui să ia atitudine şi să nu le fie frică că vor fi criticate în Est sau în Vest că ar persecuta un politician. Securitatea naţională este mai presus”, a declarat Juc.

Eduard Maican, preşedintele Uniunii veteranilor de pe Nistru, de asemenea crede că organele de drept ar trebui să ia atitudine faţă de declaraţiile liderului socialist.

„Cum poate să spună că Nordul ţării se va separa? Doar acolo pentru el a votat puţin peste jumătate din alegători. Se vede că cineva îi pregăteşte discursurile la Moscova, iar el vine aici şi le multiplică”, a spus Maican.

Expertul în drept internaţional, Vitalie Gamurari, consideră că declaraţiile lui Dodon constituie elementele unei infracţiuni. „Declaraţiile lui Igor Dodon sunt periculoase pentru securitatea statului. Dodon nu numai că este agresiv, dar nu respectă cel puţin principalele reguli ale acestui stat”, a spus expertul.

Analistul media Cristian Tabără susţine că declaraţiile lui Dodon sunt „ lecţii pe care le învaţă la Kremlin, apoi le tirajează în Republica Moldova”.

Potrivit presei, în timpul recentei vizite la Moscova, Igor Dodon a declarat pentru mass-media din Rusia că Republica Moldova va dispărea ca stat, dacă va continua parcursul european. El a mai spus că Transnistria, unitatea teritorial autonomă Găgăuzia, dar şi raioanele de Nord se vor orienta către Rusia, iar câteva raioane din centrul Moldovei se vor alipi la România şi astfel Republica Moldova va dispărea ca stat.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *