Actualitate

Dodon TURBĂ de nervi: A convoacat de urgență CSS-ul ca să-i PEDEPSEASCĂ pe cei care au semnat pentru UNIRE

Președintele face referire la consiliile locale din șapte localități ale R. Moldova, care au semnat, simbolic, declarații de Unire cu România.

„Pe parcursul lunii ianuarie, reprezentanții mai multor localități din R. Moldova au întreprins acțiuni cu caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional. Este vorba despre așa-numitele declarații semnate de aleșii locali ai acestor localități care au la bază intenții de lichidare a statului R. Moldova și unirea cu statul vecin – România. Aceste campanii sunt desfășurate deschis și liber în instituțiile publice din localitățile R. Moldova, de așa-numitele forțe unioniste cu caracter anticonstituțional. Este vorba în primul rând despre instituțiile educaționale: gimnazii, colegii, instituții de învățământ superior, dar și alte instituții publice”, declară Dodon. 

Potrivit șefului statului, aceste acțiuni au drept scop respingerea conceptului de statalitate. „Condamn în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile R. Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”, a mai adăugat președintele Dodon.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *