Actualitate

Dodon: Urmează să discutăm şi mâine cu Timofti. Cu Voronin am discutat despre perspectiva alegerilor anticipate

“Întrevederea cu Nicolae Timofti a fost una bună, destul de constructivă, sinceră, deschisă, au fost mai multe zeci de întrebări şi răspunsuri. Au mai rămas de pus câteva puncte pe „i”, de aceea mâine mai urmează să avem o discuţie cu dl Timofti, în cadrul Consiliului partidului PSRM”, a declarat Dodon după întrevederea de astăzi cu Nicolae Timofti.

Cât despre „testul de statalitate” la care urma să fie supus Nicolae Timofti, Dodon a spus că “un candidat la funcţia de preşedinte trebuie să treacă testul statalităţii în fiecare zi”. „Nu vom face multe declaraţii despre această discuţie, pentru a nu da prilej de replici dure”, a mai spus Dodon care susţine că la întrevedere au fost abordate şi subiecte ce ţin de cetăţenii din stânga Nistrului, şi de colaborările pe viitor atât cu Estul cât şi cu Vestul.

“De ce îl vom vota sau nu pe dl Timofti veţi afla în zilele următoare”, a precizat Dodon, potrivit căruia, discuţiile de astăzi au ţinut de ideologia partidului şi că nu au fost cerute niciun fel de garanţii.

“Cu dl Voronin a fost prima întrevedere după 4 noiembrie 2011. A fost o discuţie necesară pentru RM”, a declarat Dodon cu privire la întrevederea cu Vladimir Voronin din această dimineaţă.

Dodon suţine că a discutat cu liderul PCRM despre responsabilitatea pe care trebuie să o aibă opoziţia faţă de cetăţeni privind activitatea din Parlament, şi despre perspectiva alegerilor anticipate.

„Astăzi a început un dialog între cele 2 părţi, care sper că va continua, am ajuns la nişte concluzii foarte utile pentru vectorul de dezvoltare al ţării noastre. Discuţiile cu dl Voronin nu au fost despre N. Timofti, ci despre eventualele acţiuni. Acest dialog trebuia să înceapă mai devreme”, a mai declarat Dodon.

Ex-comunistul Igor Dodon a infirmat faptul că a fost ieri la Moscova.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *