Social

Doi angajați ai unui ocol silvic din Anenii Noi, reținuți, pentru tăierea ilegală a compacilor și comercializarea lemnelor

Doi angajați ai unei întreprinderi de stat au fost reținuți, marți, 27 iunie, pentru tăierea ilegală a copacilor și comercializarea lemnelor.

Astfel, potrivit Procuraturii Generale (PG), cauza a fost inițiată la sesizarea Inspectoratului pentru Protecția Mediului și vizează presupusa implicare a unor persoane cu funcții de răspundere din cadrul ocolului silvic al unei întreprinderi de stat, în activități ilegale legate de tăierea și însușirea masei lemnoase. Aceste persoane ar fi însușit masa lemnoasă, obținând beneficii financiare ilegale.

„La 27 iunie 2023, Procuratura raionului Anenii Noi, cu suportul angajaților Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și Inspectoratului pentru Protecția Mediului, a efectuat o serie de percheziții în legătură cu această cauză. În timpul acestor percheziții, au fost identificate și ridicate mijloace bănești care se presupune că provin din activitățile ilegale menționate”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală (PG).

Ca urmare a investigațiilor desfășurate, două persoane au fost reținute.

„În prezent, procurorul examinează posibilitatea înaintării demersurilor cu privire la aplicarea măsurilor preventive, arestul preventiv. Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a urmăririi penale, pentru a preveni posibila influențare a martorilor, distrugerea probelor sau eschivarea suspecților de la organul de urmărire penală”, se mai menționează în comunicatul PG.

Scopul final al anchetei este aducerea în fața justiției a persoanelor culpabile și sancționarea conform legii a oricăror fapte ilegale comise.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *