Lumea

Doi ani de măcel civil în Siria

Cu câteva zile înainte, câţiva copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, scriseseră pe mai multe ziduri din oraș “poporul vreau sa răstoarne regimul”. Ca urmare a acestui lucru, au fost arestaţi şi torturaţi.

Protestele au continuat, iar trei zile mai târziu aveau să se înregistreze primele victime în rândul demonstranţilor. Au trecut 2 ani de la acel protest şi în tot acest timp poziţiile celor doua tabere s-au radicalizat, mitingurile s-au transformat într-un conflict în toată regula, mai mulţi actori externi au fost implicaţi, iar ţara a fost înghiţita de un adevărat război civil.

Franța și Anglia vor livra arme rebelilor

Parisul şi Londra vor solicita devansarea viitoarei reuniune a Uniunii Europene (UE) privind embargoul asupra armamentului impus Siriei, iar în lipsa unei unanimităţi vor decide, la nivel naţional, să livreze armament rebelilor, a anunţat joi şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius.
În lipsa unanimităţii necesare la nivelul UE în vederea anulării acestei măsuri, Parisul şi Londra vor adopta decizia de a livra armament, deoarece Franţa "este o naţiune suverană", a subliniat ministrul. Premierul britanic David Cameron a anunţat încă de marţi că ţara sa ar putea să se desolidarizeze de embargoul UE în curs şi să furnizeze armament opoziţiei siriene, cu scopul ca aceasta să poată lupta împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Următoarea reuniune UE în vederea examinării embargoului asupra armamentului destinat Siriei este prevăzut la sfârşitul lui mai. Totuşi, Fabius a anunţat joi că Parisul şi Londra vor reclama ca această examinare să aibă loc mai devreme.

Mediafax
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *