Ultima oră

Doi ani de puşcărie pentru alarmă falsă cu bombă

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, urmărirea penală în acest caz a fost finalizată, iar dosarul a fost expediat instanţei de judecată, locuitorul capitalei fiind învinuit de comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.
Conform materialului administrat de procurori, la 2 aprilie 2010, învinuitul, aflându-se în stare de ebrietate avansată, a sunat de pe telefonul său mobil la poliţie şi a comunicat despre pregătirea unei explozii în AIC.
Prin urmare, a fost întreruptă activitatea AIC şi a agenţilor economici care-şi desfăşurau activitatea în incinta terminalului, iar pasagerii cursei Moscova-Chişinău a companiei aeriene "Air Moldova" s-au aflat la bordul aeronavei până a fost verificat aeroportul.
"Air Moldova" a înaintat faţă de învinuit pretenţia în sumă de peste 15 mii de lei, pentru recuperarea prejudiciului material cauzat ca urmare a întreruperii activităţii.
Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracţiunii, bărbatul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de până la 10 mii de lei sau privaţiune de libertate de până la 2 ani.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *