Social

Doi bărbați au încercat să treacă frontiera cu acte false: Unul dintre ei și-a fabricat singur documentul falsificat

În traficul transfrontalier au fost depistați doi bărbați care dețineau acte falsificate. Unul dintre ei și-a asumat rolul de curier, iar al doilea și-a perfectat ilegal în mod individual un certificat de înmatriculare auto, transmite Jurnal.md.

În primul incident este documentat un pasager cu dublă cetățenie (MDA/ROU), fiind identificat în punctul de trecere a frontierei Cahul. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana unor verificări adiționale. În rezultat, într-un plic a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile române pe numele unei persoane străine.

Cercetările cu tehnica din dotare au confirmat faptul că documentul conține semne vădite de falsificare. În declarații, bărbatul a relatat că ar fi primit plicul pentru a-l transmite în Anglia.

În al doilea caz, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a apropiat un autocar, la volanul căruia se afla un cetățean ucrainean. În timpul procedurii de control al documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare, prezintă indici de falsificare. La audieri, străinul a recunoscut că apelase la un intermediar pentru a-l perfecta. Și-a continuat călătoria în baza certificatul de înmatriculare original, care îl deținea cu sine.

În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD continuă cercetările în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *