Social

Doi bărbați, cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale. „Ar fi costat 2 350 dolari de fiecare persoană”

Doi conaționali sunt cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale, după ce au ajutat doi bărbați ucraineni să ajungă în mod fraudulos în Republica Moldova, scrie Realitatea.md.

„S-a stabilit că doi cetățeni moldoveni organizau traversarea clandestină a frontierei moldo-ucrainene, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Fiecare bănuit își avea rolul său în schema infracțională. Aceștia ar fi organizat intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova pentru doi tineri, cetățeni ucraineni. Din declarațiile străinilor, serviciile de organizare a migrației ilegale din Ucraina în Republica Moldova ar fi costat 2 350 dolari SUA de fiecare persoană”.

De asemenea, responsabilii spun că la sfârșitul săptămânii trecute au fost desfășurate percheziții la domiciliile bănuiților, iar în rezultat s-au ridicat mijloace financiare, un automobil și mai multe obiecte care vor fi folosite în calitate de probe în cauza penală.

„Cei doi figuranți în dosarul penal sunt în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Unul dintre bănuiți este fost angajat al instituției de frontieră, colonel în rezervă din anul 2013”.

În continuare, de către organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *