Social

Doi bărbați, prinși la vamă cu permise de conducere false. Ce pedeapsă riscă

Polițiștii de frontieră au depistat în fluxul de călători un moldovean și un ucrainean cu permise de conducere false. În ambele cazuri, au fost inițiate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în acte oficiale, transmite Poliția de Frontieră, transmite Jurnal.md.

Incidentele au avut loc în PTF Leușeni și PTF Cahul.

Moldoveanul în vârstă de 28 de ani, originar din r. Grigoriopol, pasager al cursei „Moldova-Germania”, a fost depistat cu un permis de conducere ucrainean fals în PTF Leușeni. Bărbatul le-a declarat polițiștilor că și l-a perfectat în Ucraina, contra sumei de 200 de euro.

În PTF Cahul, pe direcția ieșire din Republica Moldova, a fost depistat cu permisul de conducere falsificat un cetățean ucrainean în vârstă de 34 de ani. Acesta se afla la volanul unei mașini.

Ulterior, șoferul a recunoscut că actul nu este veridic, deoarece cel original i-a fost retras în anul 2021. Astfel, ar fi apelat la un intermediar, identificat pe rețele de socializare, și contra sumei de 8000 de grivne a obținut un nou permis. Bărbatul a fost înlăturat de la conducerea mijlocului de transport, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *