Actualitate

Doi braconieri moldoveni au fost prinși la graniță cu 12 kg de peşte

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brînza au depistat, în această dimineaţă, 21 octombrie, un bărbat de 53 de ani, care pescuia cu plase monofilament, de 300 metri. Bărbatul, locuitor al satului Slobozia-Mare, raionul Cahul, nu deţinea autorizaţie de pescuit și nici nu anunțase din timp polițiștii de frontieră despre aflarea sa în zonă.

Un alt moldovean care a reușit să pescuiască 2 kg de pește cu ustensile interzise prin lege a fost reținut de inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, la doar 400 metri de frontieră. În cadrul verificărilor, acesta s-a prezentat ca locuitor al satului Pelenei, în vârstă de 32 de ani. Tânărul a recunoscut că pescuise în apele din zona de frontieră, reușind să prindă, cu ajutorul a 100 metri de plase, 2 kg de peşte.

Deoarece, acesta nu avea autorizaţia necesară şi permisul de aflare în zona de frontieră, polițiștii de frontieră i-au aplicat o amendă în mărime de 10 u.c., ulterior l-au deferit Serviciului piscicol, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *