Actualitate

Doi braconieri piscicoli au fost reținuți cu 50 kg de pește // VIDEO

În dimineața zilei de 22 mai a.c., acţionând conform sarcinilor de serviciu pe raza localităţilor Slobozia Mare – Tulucești, inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Brânza de comun cu echipele mobile din cadrul Direcției regionale Sud au observat două persoane pe malul lacului Beleu. La apropierea de locul faptei s-a constatat că acestea desfășurau activități de pescuit.

Din primele cercetări s-a aflat că este vorba despre doi cetățeni de 24 și 26 de ani, ambii locuitori ai s. Slobozia Mare, r-nul Cahul. Până la depistare, tinerii reușiseră să pescuiască 50 kg de pește.

Polițiștii de frontieră au sancționat pescarii cu câte 12 u.c., ceea ce constituie 600 de lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Tinerii și întreaga cantitate de pește au fost transmise reprezentanților Rezervației Naturale „Prutul de Jos” pentru continuarea cercetărilor și atragere la răspundere contravențională.

Amintim că începând cu data de 1 aprilie 2018 și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul R.Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. În context, angajații Poliției de Frontieră și-au amplificat acţiunile de supraveghere și control în zona de frontieră, fiind conştienţi de consecinţele grave ale braconajului în apele de frontieră.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *