ActualitateExterne

doi comandanți au fost uciși în sudul Libanului

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că loviturile sale aeriene au ucis marți doi comandanți Hezbollah în sudul Libanului, conform Mediafax.

Comandantul unității de rachete a Regiunii de Vest a Forțelor Radwan, Muhammad Hussein Shahouri, a fost ucis într-o lovitură aeriană, se arată într-un comunicat al IDF, citat de CNN. „Ca parte a rolului său, Muhammad a planificat și a promovat lansări de rachete spre teritoriul israelian din zonele din regiunile centrală și vestică ale Libanului”, transmite armata israeliană.

De asemenea, comandantul sectorului de coastă al Hezbollah, Ismail Youssef Bazz, a fost ucis în urma unui atac aerian israelian în zona Ain Ebel din Liban, a mai anunțat IDF.

Hezbollah a confirmat moartea celor doi, fără a oferi detalii despre circumstanțele morții lor sau despre rangurile acestora.

În replică, Hezbollah a mai indicat că a lansat rachete tip Katiuşa asupra localităţii Beit Hillel din nordul Israelului, în ripostă la raidul de la Ain Ebel.

De la începutul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea Hamas au existat schimburi zilnice de focuri între armata israeliană şi Hezbollah-ul libanez pro-iranian care afirmă că sprijină mişcarea islamistă palestiniană.

Hezbollah ţinteşte poziţiile militare israeliene din apropierea graniţei, iar Israelul răspunde cu raiduri care vizează din ce în ce mai adânc teritoriul libanez, şi efectuează lovituri direcţionate împotriva oficialilor Hezbollah.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *