Actualitate

Doi copii bolnavi de TUBERCULOZĂ au fost luați cu FORȚA din familie, mama riscă ÎNCHISOARE

Mama lor în repetate rânduri a refuzat tratamentul şi chiar i-a luat cu forţa din spital. Femeia riscă să fie decăzută din drepturi părinteşi şi să ajungă la închisoare.

După aproape o oră, mama a cedat, iar copiii au fost luaţi din casă. Femeia a refuzat să-şi explice comportamentul. Aceasta a fost dusă la Sectorul de Poliţie şi riscă să ajungă după gratii.

"A fost pornită o cauză penală pe violenţă în familie. Dumneaei nu a întrerpins nicio acţiune pentru a acorda ajutor medical copiilor", a menţionat anchetatorul de urmărire penală Vadim Ciobanu.

Iar starea micuţilor este gravă. "Copiii sunt foarte grav bolnavi. Mama de nenumătrte ori ia luat din spital, întrerupându-le tratamentul. Din acest motiv copiilor li sa format rezistenţă la toate medicamentele", a declarat reprezentantul Direcţiei Protecţia Copilului Tamara Nederiţă.

Medicii spun că cei doi copii vor sta în spital aproape opt luni. "Cu timpul, dacă nu va fi tratată această boală locală poate duce la meningită, la generalizarea tuberculozei", a precizat directorul Spitalului Clinic Ftiziopneumologic, Maria Ceţulean.

Doctorii presupun că sursa infecţiei ar putea fi concubinul mamei.

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *