Ultima oră

Doi directori de firme, trei şoferi şi patru vameşi au fost încătușați

Ieri, poliţia le-a pus cătuşele la doi directori de firme importatoare, trei şoferi şi patru vameşi din nordul ţării. Anunţul a fost făcut de procurorul Vitalie Busuioc.

Valoarea mărfurilor produse de firme renumite este estimată la 63 de milioane de lei, iar suma banilor din drepturile de import care nu au fost deversaţi în bugetul de stat se ridică la 26 de miloane de lei. Procurorul Vitalie Busuioc a spus că pierderile bugetare ar putea fi recuperate prin confiscarea mărfurilor de contrabandă.

Membrii grupării au operat acţiunile de import ilegal între anii 2008-2011, au folosit ştampile false, iar vameşii implicaţi au pus semnături şi au aplicat ştampile vamale ilegal. Ancheta are în vizor 33 de tranzacţii şi transferuri băneşti prin intermediul a opt firme înregistrate în zone off-shore în Panama, Noua Zeelandă şi Marea Britanie.

Astăzi, instanţa urmează să decidă dacă va satisface cererea procurorilor de a-i aresta preventiv pe cei nouă pentru 30 de zile.

Dacă li se va demonstra vina, bănuiţii riscă între trei şi zece ani de puşcărie pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *