ActualitateJustiție

Doi foști șefi de la Aeroportul Mărculești, trimiși în judecată: Au prejudiciat întreprinderea cu aproape 39 de milioane de lei

Doi foști șefi de la Aeroportul Mărculești au fost trimiși în judecată pentru că au prejudiciat întreprinderea cu aproape 39 de milioane de lei. Aceștia sunt învinuiți pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și riscă să-și petreacă următorii 3 ani după gratii, transmite ProTV.

Procurorii de la crime organizate le incriminează celor doi foști șefi de la aeroportul Mărculești faptul că în perioada anilor 2010-2017 au conceput o schemă prin care reduceau veniturile estimate ale aeroportului, pentru a duce la falimentarea acestuia.

„Cei doi au semnat documente prin care transformau datoria întreprinderii pentru reparația aeronavelor de către o companie din Rusia, realizată în 2010-2013, în împrumut cu dobânda anuală de 30%, ce urmează să fie returnat aceleași companii”, menționează PCCOCS.

Cei doi au cauzat întreprinderii un prejudiciu de aproape 1,9 milioane euro și peste 60 de mii de dolari, iar pentru asta riscă 3 ani în închisoare. La începutul lunii aprilie, procurorii au efectuat perchezitii la fostii administratori ai aeroportului, care ar fi prejudiciat statul cu peste 10 milioane de lei, intr-un dosar de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Pentru furtul a 39 milioane de lei,amenda de 57 mii de lei.Sa tot furam,intr-o veselie !
    Oare nu se poate de schimbat legislatia cu introducerea pedepselor mai aspre ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *