Actualitate

Doi medici au fost condamnați: NU au acordat ajutor medical unui bărbat, fapt care i-a cauzat moartea

Doi medici din cadrul Substaţiei de Asistenţă Medicală Urgentă Ungheni, au fost condamnaţi recent la închisoare cu suspendare pentru neacordarea de ajutor unui bolnav, care ar fi provocat din imprudenţă decesul acestuia.

Procuratura raionului Ungheni a prezentat suficiente probe care au demonstrat că în noaptea de 11 ianuraie 2014, deplasându-se la o solicitare în echipajul de urgenţă pentru acordarea ajutorului medical unui bărbat care zăcea inconştient în scara unui bloc din orașul Ungheni, inculpaţii l-au examinat superficial şi, fără a-i acorda asistenţă medicală necesară, l-au lăsat să zacă în continuare, fără a-l interna în spital. Bolnavul a fost totuşi internat în spital abia spre dimineaţă, atunci când un alt echipaj de asistenţă medicală urgentă a depistat bărbatul în stare de inconştienţă în scara blocului locativ. Peste o lună, pacientul în vârstă de 48 de ani, a decedat la spital fără a-şi reveni din comă.

Conform raportului de expertiză medico legală victima suferise o traumă deschisă la cap, fapt care a provocat o serie de hemoragii incompatibile cu viața. Cu toate acestea medicii din primul echipaj de urgenţă nu i-au acordat bolnavului ajutor, deşi, în virtutea legii şi a regulilor speciale, erau obligaţi să o facă şi ca rezultat, au provocat decesul bolnavului.

Recent, pentru cele incriminate de procurori, ambii medici au fost recunoscuţi culpabili şi condamnaţi la câte doi ani închisoare cu privarea de dreptul de a exercita activitate în medicină pe un termen de 2 ani. Totodată, medicii nu vor sta nicio zi după gratii, deoarece instanţa de judecată a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *