Internațional

Doi moldoveni au urcat pe podiumul Mondialului din Torino

În debutul competiţiei, Ianulov s-a confruntat cu lituanianul Giedrius Morkis. L-a dominat categoric şi a învins cu scorul general de 7-0. În sferturi, conaţionalul nostru l-a devansat pe americanul Usman, de asemenea cu un rezultat “sec” de 6-0.

În luptele care au contat pentru distribuirea locurilor premiante în această categorie, au fost angrenaţi tocmai trei sportivi din Europa de Est. În semifinale, Ianulov s-a confruntat cu talentatul luptător rus Anton Vlasenko. Deşi sportivul din Smolensk a obţinut un punct în repriza secundă, Petru şi în acest meci a repurtat o victorie concludentă cu 6-1. Cel mai mult a avut de muncit sportivul din Comrat în lupta finală. Tensiunea caracteristică disputelor decisive însă nu l-a impus pe reprezentantul nostru să devieze de la itinerarul victorios de până la acest meci şi el a învins cu 3-0 în faţa ucraineanului Taras Lujny, devenind Campion Mondial Universitar.

Andrei Perpeliţă a fost la un pas de titlu

Cea de-a doua distincţie pentru lotul antrenat la Torino de cuplul Anatol Raevschi – Alexei Postolachi, a fost obţinută miercuri, în categoria de până la 60 kg, de către Andrei Perpeliţă, talentat luptător din raionul Ştefan Vodă.

Deja în primul meci, moldoveanul a avut un adversar care i-a pus mari probleme în calea spre victorie. Americanul Reege Humphrey a opus o rezistenţă dârză şi a fost foarte aproape de a-l elimina din lupta pentru medalii pe conaţionalul nostru. Andrei, însă, a luptat până la capăt şi a învins cu un „dramatic” 9-8. Humphrey, în clasamentul final s-a clasat pe locul trei.

În faza sferturilor, Perpeliţă a repurtat cea mai uşoară victorie. El şi-a câştigat calificarea încă din prima repriză a meciului cu Jadshani Ghorbanine (Iran), când a învins cu 5-0. În partea secundă a luptei, s-a relaxat uşor şi a încheiat remiză (1-1), scorul final fiind de 6-1.

Un adversar puternic a întâlnit moldoveanul în semifinale. Mongolul Undrakhbayar Khishignyam a avut un start mai bun şi a învins cu un avantaj de un punct în prima repriză. A doua parte a luptei s-a încheiat la egalitate, dar, în ultimele minute, arbitrii au consemnat victoria lui Perpeliţă cu 4-3.

Astfel, până la titlul de campioană mai era un singur „hop” în persoana puternicului japonez Yuta Uchimura. În urma unei lupte incendiare, cu multe răsturnări de situaţie, asiaticul a celebrat victoria cu 8-5, iar Andrei Perpeliţă a devenit vicecampion mondial universitar.

Ceilalţi componenţi ai lotului naţional universitar s-au plasat pe următoarele poziţii: Alexandru Chirtoacă (55 kg), Vladimir Gotişan (66 kg), Nicolae Ciobanu (96 kg) şi Andrei Podsevalnikov (120 kg) – toţi locul 5, iar Anisim Tălămbăţ (74 kg) s-a clasat pe poziţia a 13-a.

Începând de astăzi, pe saltelele din Torino vor accede luptătorii de stil greco-roman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *