Social

Doi moldoveni, cercetați de oamenii legii, pentru că ar fi ajutat un ucrainean să treacă ilegal hotarul

Doi moldoveni sunt cercetați de oamenii legii, pentru că ar fi organizat trecerea ilegală a frontierei Republicii Moldova pentru un cetățean ucrainean.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale SUD și EST au acționat conform unei informații operative, iar în rezultat au stabilit ilegalitatea acestora, potrivit Jurnal.md.

Astfel, conform Poliției de Frontieră, fiecare membru al grupului criminal organizat avea rolul său determinat în comiterea infracțiunii, de la preluarea și cazarea acestora, până la transportarea cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului Republicii Moldova.

Unul dintre cei doi cetățeni moldoveni a fost călăuză pentru bărbatul ucrainean chiar de pe teritoriul țării vecine, împreună, în mod clandestin, au traversat frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova. Ulterior, al doilea cetățean moldovean urma să asigure, cu autoturismul personal, transportarea la Chișinău. Pentru aceste servicii ilegale, cetățeanul ucrainean trebuia să achite suma de 3500 dolari SUA.

Ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD întreprind măsurile necesare în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *