Social

Doi moldoveni, depistați cu acte false la hotar: Unul de îndrepta în Belgia, iar al doilea spre Franța

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST au inițiat cercetări pe numele a doi conaționali care dețineau acte falsificate – un permis de conducere moldovenesc și o carte de identitate românească. Ambii s-au prezentat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, scrie Replicamedia.md.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, la ruta ce se deplasa spre Belgia a fost legitimat un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, locuitor al orașului Ungheni. Conform analizei de risc, bărbatul a fost supus controlului suplimentar.

Ulterior, asupra sa a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc, emis pe numele său, cu semne vădite de falsificare. La audieri, concetățeanul a recunoscut că l-a obținut în Franța, prin intermediul altei persoane, contra sumei de 100 de euro.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, la o cursă cu itinerarul „Moldova – Franța” a fost identificat al doilea moldovean, în vârstă de 36 de ani, locuitor al raionului Ștefan Vodă. De asemenea, ca urmare a efectuării controlului în linia II, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească, vizibil falsificată. Conaționalul a declarat că actul l-a cumpărat în Franța, contra sumei de 70 de euro.

Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *