Actualitate

Doi moldoveni reținuți pe Aeroportul Chișinău: Ar lupta ca mercenari în forțele separatiste în Donbas

Cei doi veneau de la Moscova și au fost reținuți pe Aeroportul Internațional Chișinău. Chirilov și Scripcari Alexandru au fost escortați la Procuratura Generală, fiind bănuiți de participare la luptele din regiunea de est a Ucrainei, ca mercenari în forțele separatiste.

Ei au fost reținuți pentru 72 de ore de angajați a Serviciului de Informați și Securitate pentru verificare și stabilirea tuturor circumstanțelor.
Ținem să precizăm că despre Radu Chirilov, presa din Republica Moldova a scris, în primăvara anului 2015, după ce acesta a bravat cu faptele sale în războiul din Donbas pe rețele sociale. Mercenarul a povestit cu lux de amănunte despre războiul din estul Ucrainei.

Reamintim că, un alt moldovean de 26 de ani, la fel a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău, de către angajații Poliției de Frontieră, fiind suspectat că a participat la războiul din estul Ucrainei, în special în regiunea Lugansk.

Tânărul, Dmitri Obolențev, este originar din stânga Nistrului și a venit de la Moscova cu o cursă a companiei aeriene S7. Autoritățile l-au reținut când a vrut să intre în țară. În cadrul perchezițiilor, asupra lui au fost depistate un livret militar și o uniformă militară cu sigla regiunii separatiste din Ucraina.

Totodată, este de precizat că în conflictul din Ucraina au participat mai mulți tineri din Republica Moldova. Unul dintre ei, în vârstă de 21 de ani, care era printre liderii grupării teroriste „Somali” din Donbass, a fost anterior condamnat de către Procuratura din Odesa la 12 ani de închisoare.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *