Actualitate

Doi oameni de afaceri arestați ilegal în regiunea transnistreană au fost ELIBERAȚI

La 24 noiembrie curent, Promo-LEX a expediat un Apel de urgență în adresa Raportorului Special pentru tortură și alte tratamente crude, inumane sau degradante ONU, solicitând garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, în conformitate cu legislația națională și standardele internaționale în domeniul drepturilor omului.

În aceeași perioadă, o sesizare a fost depusă și în adresa Procuraturii Generale a Republicii Moldova, fiind solicitate inițierea urmăririi penale împotriva celor responsabili de răpirea oamenilor de afaceri la 4 noiembrie curent.

Amintim că, la 15 noiembrie 2013, Beșleaga Vitalii și Bevziuc Serghei au fost răpiți de către angajații așa-numitului „comitet de anchetă al rmn”, cu aplicarea violenței fizice. Ei au fost „acuzaţi” de oferirea unei sume de bani persoanelor cu funcție „de răspundere” din administrația secesionistă, pentru a debloca activitatea întreprinderilor pe teritoriul regiunii transnistrene.

Ulterior, ambele victime au fost plasate pentru 10 zile în izolatorul de detenție preventivă nr.3 din Tiraspol, în condiții inumane. În continuare, ei au fost plasați în diverse „instituții de detenție” din regiunea transnistreană, unde sunt „deținuți” în condiții inumane de detenție, precum şi fără o asistență medicală corespunzătoare indicațiilor medicale.

De asemenea, la 4 noiembrie curent, așa zisa Judecătorie supremă de la Tiraspol a dispus eliberarea oamenilor de afaceri, totuși, imediat după eliberarea acestora din penitenciarul din satul Hlinaia, fără careva explicații, persoane necunoscute, înarmate, cu cagule pe cap, care au venit la penitenciar cu mașini fără numere de înmatriculare, i-au răpit pe Vitalii Beșleaga și Serghei Bevziuc și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *