Social

Doi polițiști ai BPRO Chișinău, denunțați la CNA: Ar fi pretins de la un tânăr 3.000 de lei

Doi polițiști ai BPRO Chișinău au fost denunțați la CNA. Aceștia ar fi pretins 3.000 de lei de la un tânăr din Bălți pentru a nu-l documenta pentru păstrare de droguri.

Un tânăr din Bălți a denunțat la linia națională anticorupție a CNA despre faptul că ar fi fost constrâns de doi polițiști să le dea 3.000 de lei pentru a nu fi documentat pentru pretinsa păstrare de substanțe narcotice, transmite Știri.md.

Potrivit denunțătorului, cei doi angajați i-ar fi cerut să le dea banii prin sistemul de transfer ”cash by code”.

În baza denunțului, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au pornit o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar banii, în sumă de 3.000 de lei, au fost transmiși sub control.

Astfel unul dintre suspecți s-a dovedit a fi subofițer al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă (BPRO) din cadrul Direcției Poliție din Chișinău, care a fost reținut, sâmbătă noaptea, în urma primirii mijloacelor pretinse.

Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar astăzi a fost pus sub învinuire și a făcut declarații relevante pentru cauză, recunoscându-și vinovăția.

Cel de-al doilea angajat al BPRO a fost chemat astăzi la CNA pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța de bănuit.

De asemenea, el a făcut declarații în cadrul dosarului și și-a recunoscut vinovăția.

Ambii polițiști urmează a fi cercetați în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție (PA) conduce urmărirea penală.

Vă amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *