Actualitate

Doi polițiști au fost demiși pentru că s-au comportat brutal și arogant cu un șofer

În cadrul unei anchete interne desfăşurate de INP s-a constata că oamenii legii au dat dovadă de comportament nedemn în timpul procedurii de documentare a unui şofer, scrie IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, pe 15 mai anul curent pe reţelele de socializare au fost distribuite imagini video în care figurează 2 inspectori de patrulare. Din imagini se vede cum poliţiştii se comportă brutal şi arogant cu un şofer. În baza materialelor video, INP s-a autosesizat şi a iniţiat o anchetă internă care stabilit că în timpul documentării persoanei inspectorii de patrulare au manifestat un comportament nedemn, faţă de contravenient, au discutat brutal şi arogant, în contextul în care inspectorii erau obligaţi să fie politicoşi, coerenţi dar fermi, pentru a anticipa orice provocări.

Totodată, s-a constat că inspectorii de patrulare au înscenat o situaţie precum că şoferul ar fi pierdut actele predate, astfel, au provocat situaţia de conflict. Astfel, s-a stabilit că, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu inspectorii de patrulare au ignorat brutal cerinţele Codului de etică şi deontologie a poliţistului, au admis brutalitate, observaţii, expresii şi replici care ofensează demnitatea omului, reproşuri neîntemeiate, gesturi şi acţiuni nechibzuite. De asemenea, inspectorii au acţionat contrar prevederilor Legii cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului.

Ca rezultat al celor constatate, conducerea INP a dispus concedierea inspectorilor de patrulare. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *