Actualitate

Doi poliţişti de frontieră implicaţi în scheme de contrabandă cu ţigări

Pentru reținerea infractorilor, polițiștii de frontieră moldoveni au fost nevoiți să folosească arma din dotare, fiind trase zeci de focuri în plan vertical. Ca urmare, pe direcția Sîrma – Condrea, pe ambele maluri ale Prutului au fost prinși în flagrant delict persoanele care se fac vinovate de trecerea peste frontiera moldo-română a țigărilor de contrabandă – șase cetățeni ai Republicii Moldova și României.

Moldovenii transportau până la frontieră, cu ajutorul a două camioane, cutiile cu țigări, care ulterior erau transportate cu ajutorul bărcilor de cauciuc peste râul Prut, din R. Moldova în România. Pe teritoriul statului vecin, coletele urmau să fie preluate și ulterior realizate pe piața neagră.
Valoarea estimativă a tigărilor confiscate constituie peste jumătate de milion de lei.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a constatat că doi angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost implicați în cazul dat, aceștia facilitând trecerea ilegală a frontierei de stat. Actualmente, cei doi polițiști de frontieră sunt reținuți și suspendați din funcție până la finalizarea investigațiilor.

Toate persoanele implicate în săvârşirea faptelor date sunt reţinute şi cercetate penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și contrabandă.

Sursa: stirilocale.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *