Actualitate

Doi procurori de la Procuratura Ciocana, reținuți pentru estorcare de bani, și-au pierdut temporar funcțiile

În concret, este vorba despre Roman Clim și Eugen Tifoi care, împreună cu un ofiţer superior de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliţie Ciocana; un ofiţer de investigaţii din cadrul Direcţiei nr. 3 a INI a IGP, precum şi un civil (fost poliţist), au cerut de la gestionarii unei firme, cercetaţi pentru evaziune fiscală, 6 000 dolari SUA şi 70 000 euro.

Sumă pentru care procurorii şi ofiţerii de urmărire penală urmau să le înceteze dosarul şi să-i scoată pe cei trei afacerişti de sub urmărire penală. După primirea unei părţi din suma pretinsă, procurorii de comun acord cu poliţiştii au „aranjat” eliberarea celor trei oameni de afaceri din „arest preventiv” – „sub control judiciar” şi le-au returnat o parte din obiectele şi actele ridicate în timpul percheziţiei.

Ulterior, urmare a faptului neconstatării bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de evaziune fiscală de către gestionarii firmei, procurorii în comun cu poliţiştii le-au recomandat celor trei să recunoască vina, urmând ca faptele lor să fie recalificate în „fals în acte”.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea coruperii pasive, în proporţii deosebit de mari, învinuiţii riscă de la 7 până la 15 ani închisoare.

Sursa: Realitatea.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *