Ultima oră

Doi suspecți de falsificare a cardurilor au fost reținuți

La 28 mai curent, în centrul capitalei au fost reţinute în flagrant două persoane ce încercau să sustragă mijloace băneşti în baza cardurilor false. În cadrul percheziţiei corporale şi cercetării la faţa locului au fost depistate peste 20 de carduri bancare false şi circa 50 mii de lei..

„Tinerii au câte 20 de ani, sunt originari din Chişinău şi fac parte dintr-o grupare specializată în fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor bancare false. Grupul acţiona pe teritoriul R. Moldova, Ucrainei şi a Statelor Unite ale Americii”, a declarat Ion Bodrug, şef al Inspectoratului General al Poliţiei.

Conform poliţiștilor, membrii grupării au fabricat şi au pus în circulaţie peste o mie de carduri bancare false, majoritatea acestora aparţin băncilor comerciale din SUA.

Astfel, prin intermediul acestor carduri au fost înregistrate peste 2000 de tentative de extragere a banilor, dintre care circa 700 s-au soldat cu succes, cu circa 1, 5 milioane de lei.

Potrivit lui Bodrug, în urma percheziţiilor efectuate în patru apartamente utilizate de membrii grupării, a fost identificat un laborator unde erau fabricate cardurile bancare şi mijloace băneşti în diferite valute, valoarea cărora depăşeşte suma de o sută de mii lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru fabricarea şi punerea în
circulaţie a cardurilor bancare false. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupării
riscă de la patru la opt ani privaţiune de libertate.

Timpul.md via MOLDPRES
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *