Actualitate

Doi veterani ai războiului de pe Nistru vor duce flacăra Unirii la Alba-Iulia

Traseul nu va fi unul simplu, întrucât veteranii vor avea de parcurs aproximativ 650 de kilometri cu bicicleta până la 1 iulie.„Astăzi dăm start Maratonului Memoriei celor căzuți în toate războaiele pentru pământul românesc. O să parcurgem o distanță de aproape 650 de kilometri până la Alba – Iulia. În toate localitățile Basarabiei și a României, noi o să vizităm administrațiile publice locale", a declarat Ghenadie Cosovan, veteran al războiului de pe Nistru și președintele Asociației „Credință Patriei".

Să le ureze drum bun veteranilor de război, au venit și mai mulți membri ai Asociației „UNIREA – ODIP". „Le dorim mult succes veteranilor războiului de pe Nistru în acest parcurs deloc ușor până la Alba-Iulia, iar noi, tânăra generație, vom prelua această flacără pe 1 iulie și o vom aduce înapoi în capitala celui de-al doilea stat românesc, la Chișinău", a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP".

Amintim că persoane de toate vârstele din 1000 de localități din România și Republica Moldova vor parcurge peste 1000 de kilometri pentru a scrie istorie.Marșul Centenaruluiva porni din Alba Iulia, cetatea-simbol, pe 1 iulie, și se va încheia la Chișinău, pe 1 septembrie. Traseul este alcătuit din 11 etape a câte 5 zile.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *