Economie

Dolarul a ajuns să coste mai scump decât euro la casele de schimb valutar

Marți, 23 august, dolarul a ajuns să coste mai scump față de moneda euro la casele de schimb valutar. Dolarul american este cumpărat la casele de schimb valutar cu 19,30 lei și vândut cu 19,40 lei, în schimb euro este cumpărat cu 19,15 lei și vândut cu 19,15 lei. Cursul oficial stabilit da Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru astăzi, 23 august, este de 19,26 lei pentru un dolar și de 19,28 lei pentru un euro.

Dolarul puternic face ca importurile să fie mai scumpe, în special în cazul produselor de bază, cum ar fi petrolul, al căror preț este exprimat în dolari, ceea ce se adaugă la o inflație deja devastatoare pentru consumatori și întreprinderi, transmite Realitatea.

Și asta în condițiile în care Europa se pregătește pentru o nouă închidere a gazoductului Nord Stream 1 la sfârșitul acestei luni.

Pe piețele internaționale, moneda euro a coborât din nou marți sub pragul simbolic de un dolar, atingând un minimum al ultimelor două decenii, din cauza temerilor că șocul energiei va menține inflația ridicată şi va spori șansele unei recesiuni în UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *