ActualitateExterne

Doliu în Franța – A murit Frederic Mitterand: Suferea de o boală cruntă

Fostul ministru francez al Culturii şi om de televiziune Frédéric Mitterrand a decedat joi, la Paris, la vârsta de 76 de ani, după o luptă de “mai multe luni cu un cancer agresiv”, a anunţat familia sa pentru AFP.

Nepot al fostului preşedinte francez François Mitterrand, ministru în mandatul lui Nicolas Sarkozy, Frédéric Mitterrand, o personalitate deosebită, un mare cinefil, a anunţat în aprilie 2023 că este “bolnav”, fără să dea detalii, conform Agerpres.

“Moartea lui Frédéric Mitterrand mă bulversează. O prietenie de peste 60 de ani ne-a legat cu o afecţiune de neatins. De-a lungul vieţii a slujit artele cu pasiune, erudiţie şi dragoste. Loialitatea noastră comună faţă de François Mitterrand ne-a unit profund”, a reacţionat fostul ministru socialist al Culturii Jack Lang pe platforma X (ex-Twitter).

Născut la 21 august 1947 în frumoasele cartiere ale Parisului, Frédéric Mitterrand şi-a făcut un nume datorită micului ecran.

“Etoiles et toiles” este numele primei sale emisiuni pe care a prezentat-o la televiziune din 1981. În pofida numelui său, el refuză să calce pe urmele unui unchi pe care îl admira. În iunie 1993, s-a alăturat Mişcării radicalilor de stânga (MRG). În mai 1995, l-a susţinut pe Jacques Chirac, candidatul dreptei la preşedinţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *