Actualitate

Domnica Manole a fost dată jos de la șefia Curții Constituționale

Domnica Manole a fost demisă din funcția de șefă a Curții Constituționale (CC), ca urmare a expirării mandatului său. Serviciul de presă al Curții Constituționale a anunțat la 26 aprilie că Nicolae Roșca a fost numit în funcția de șef al Curții.

Curtea Constituțională a reamintit că, la 23 aprilie, a expirat mandatul lui Manole, care a condus CC timp de trei ani. După aceasta, judecătorii CC au ales un nou președinte prin vot secret la 25 aprilie. Judecătorul Nicolae Roșca a fost ales în calitate de nou președinte.

Roșca este judecător CC din 16 august 2019. Înainte de aceasta, el a predat la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova în calitate de doctor în drept. Roșca este, de asemenea, membru al Baroului de Avocați din Moldova, prezidează Comisia disciplinară a judecătorilor și este membru al Consiliului științific consultativ al Curții Supreme de Justiție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Fără Domnica Manole, azi eram undeva pe front în Ucraina. Mai prost politician ca Dodon, probabil n-a avut nicio țară. Trec cu vederea trădările sale fiindcă prostia sa bate mai tare în ochi.

    Primul judecător de la CC care a muncit în interesul cetățenilor 🙏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *