Externe

„Don-don” Kadîrov acuză serviciile speciale ucrainene că au vrut să-i răpească calul de curse sechestrat în Cehia

Poliția cehă investighează dispariția unui armăsar de elită aparținând liderului cecen Ramzan Kadîrov, dintr-un grajd din vestul țării.

Există o pistă a anchetei conform căreia Kadîrov a angajat oameni pentru a răpi calul, relatează publicația Mladá fronta DNES (MFD).

Potrivit sursei citate, acest lucru este confirmat și de faptul că, cu puțin timp înainte de începerea operațiunii speciale rusești, în februarie 2022, persoane necunoscute încercau deja să ia calul.

Se pare armăsarul Zazou a fost răpit de oameni angajați direct de Kadîrov.

Pe 7 martie, s-a știut că un cal în valoare de aproape 400 de mii de coroane a fost furat dintr-un grajd din apropierea orașului Roudnice. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Finanțelor, Mikaela Lagronova, a confirmat că armăsarul îi aparține aliatului lui Putin, Ramzan Kadîrov.

Publicația Idnes a raportat că acest armăsar, împreună cu alți câțiva cai, face parte din proprietâțile sechestrate de Cehia, în baza sancțiunilor internaționale care au fost impuse împotriva lui Kadîrov.

Cu o zi înainte, Kadîrov a scris pe Telegram că a reușit să recupereze calul de curse Zazou, furat de la grajdul său din Cehia în luna martie. Potrivit acestuia, reprezentanți ai serviciilor speciale ucrainene l-au abordat prin intermediari, care s-au oferit să cumpere calul cu 18.000 de dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *