Actualitate

Donald Trump avertizează în legătură cu „faza a doua” ce privește măsurile împotriva Coreei de Nord

În cadrul unei conferinţe comune cu premierul australian Malcolm Turnbull la Casa Albă, Donald Trump a făcut referire în mod indirect la opţiunile militare pe care le deţine administraţia sa.

„Dacă sancţiunile nu funcţionează, va trebui să apelăm la faza a doua. Faza a doua poate fi ceva foarte dur şi ceva extrem de nefericit pentru întreaga lume. Dar să sperăm că sancţiunile vor funcţiona. Vorbim totuşi despre un stat fără principii, care încalcă legislaţia internaţională [Coreea de Nord]. Dacă putem ajunge la o înţelegere, va fi un lucru minunat. Dacă nu, atunci trebuie să se întâmple ceva. O să vedem", a spus Trump.

Administraţia Donald Trump şi Departamentul Trezoreriei au anunţat, vineri, sancţiuni care vizează 27 de companii maritime şi comerciale, 28 de nave şi o persoană suspectată că a ajutat Coreea de Nord să evite sancţiunile existente. Aceste companii au sediul sau sunt înregistrate în ţări precum Coreea de Nord, China, Singapore, Tanzania, Hong Kong şi Panama.

„Preşedintele este în mod cert frustrat – şi pe bună dreptate – în ceea ce priveşte eforturile care au eşuat în trecut şi, de asemenea, intensificarea testelor şi progresele înregistrate în cadrul programului nord-coreean [nuclear şi cu rachete balistice]", a spus secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Până în prezent, Washingtonul a impus peste 450 de sancţiuni contra regimului de la Phenian, jumătate dintre ele în ultimele 12 luni. În plus, Consiliul de Securitate al ONU a dispus trei serii de sancţiuni contra Coreei de Nord, vizând oprirea aprovizionării cu resurse destinate programelor de înarmare balistică şi atomică.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *