Lumea

Donald Trump îl acuză pe Emmanuel Macron că l-a „pupat în fund” pe președintele chinez

Donald Trump l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron că l-a „pupat în fund” pe omologul său chinez Xi Jinping după vizita acestuia la Beijing, într-un interviu difuzat marți, 11 aprilie, scrie Le Figaro.

Emmanuel Macron a fost criticat după comentariile sale prin care a cerut Uniunii Europene să nu urmeze în mod obligatoriu calea Americii sau Chinei în problema Taiwanului, făcute după vizita sa în Asia. „Macron, care este un prieten, este cu China pupându-i fundul”, a declarat fostul președinte american într-un interviu acordat Fox News, referindu-se la liderul chinez.

Donald Trump a acuzat administrația succesorului său Joe Biden că a slăbit considerabil leadership-ul Statelor Unite pe scena internațională, până la punctul de a pierde sprijinul aliaților săi tradiționali. „Aveți această lume nebună, care explodează peste tot, iar Statele Unite nu au absolut niciun cuvânt de spus în ea”, a spus Trump. „Mi-am spus: „Bine, acum Franța se duce cu China””, a mai spus miliardarul.

Luni, administrația Biden a încercat să minimalizeze controversa, afirmând că Statele Unite au o „relație bilaterală excelentă” cu Franța. În fața scandalului, Palatul Elysée a apărat poziția președintelui francez, spunând că Europa „trebuie să fie capabilă să își facă auzită vocea unică”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *