Politică

Donald Trump pledează nevinovat la 34 de capete de acuzare

Donald Trump pledează nevinovat la 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor de afaceri în cazul banilor tăinuiți.

Fostul președinte a salutat mulțimea de la distanță în timp ce intra în sala de judecată – dar nu a spus nimic presei adunate, transmite BBC.

Fostul președinte Donald Trump a postat pe Truth Social în timp ce se îndrepta către biroul procurorului districtual și tribunalul din Manhattan înainte de a fi acuzat, scriind:

„Mă îndrept spre Lower Manhattan, Tribunalul. Pare atât de SUREAL – WOW, mă vor ARESTA. Nu pot să cred că asta se întâmplă în America. MAGA!”

Donald Trump tocmai a intrat în tribunal pentru a fi pus sub acuzare, nedetectat de mulțimea de jurnaliști și spectatori care s-au adunat în fața clădirii în această după-amiază însorită din New York.

Se pare că fostul președinte, probabil flancat de oficiali ai Secret Service, a intrat pe o intrare mai discretă, în timp ce cel puțin o duzină de ofițeri NYPD păzesc fața tribunalului.

Ce va întâmpla înăuntru

Donald Trump a călătorit timp de 20 de minute de la Trump Tower spre tribunalul din Lower Manhattan. Iată ce se va întâmpla după ce a ajuns la tribunal:

– El va fi procesat de către oficiali, ceea ce presupune luarea amprentelor sale digitale, luarea detaliilor sale și verificarea oricăror mandate de arestare sau acuzații restante;

– Trump va intra apoi în sala de judecată și i se vor citi acuzațiile, iar el va pleda fie vinovat, fie nevinovat;

– Se așteaptă ca apoi să fie eliberat pe cauțiune. Este programat să se întoarcă în Florida mai târziu în cursul serii.

Trump a ajuns la tribunal cu un cortegiu de aproximativ 10 mașini, inclusiv o escortă a poliției. Convoiul includea poliție și pompieri din New York.

Se pare că drumurile au fost eliberate de trafic, ceea ce înseamnă că durata călătoriei a fost de doar 20 de minute.

Imaginile filmate cu elicopterul – pe care le puteți viziona în partea de sus a acestei pagini – arată cum coloana auto se deplasează spre sud.

Călătoria de 9,6 km (șase mile) a fostului președinte de la Trump Tower la clădirea tribunalelor penale din Manhattan a fost o operațiune de securitate majoră care implică un număr mare de polițiști și agenți ai US Secret Service.

De ce este acuzat Trump?

În 2016, actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels a contactat instituții media oferindu-se să vândă relatarea sa despre ceea ce a declarat că a fost o aventură adulterină cu Donald Trump în 2006.

Echipa lui Trump a aflat despre acest lucru, iar avocatul său Michael Cohen i-a plătit 130.000 de dolari lui Daniels pentru a păstra tăcerea.

Acest lucru nu este ilegal. Cu toate acestea, atunci când Trump l-a rambursat pe Cohen, în dosarul plății se spune că a fost pentru onorarii legale. Procurorii spun că acest lucru echivalează cu falsificarea de către Trump a înregistrărilor de afaceri, ceea ce reprezintă o infracțiune în New York.

Procurorii ar putea, de asemenea, să susțină că acest lucru încalcă legea electorală, deoarece încercarea sa de a ascunde plățile către Daniels a fost motivată de faptul că nu dorea ca alegătorii să știe că a avut o aventură cu ea. Acoperirea unei infracțiuni prin falsificarea înregistrărilor ar fi o infracțiune mai gravă.

Chiar și susținătorii urmăririi penale recunosc că, în orice caz, acesta nu este deloc un caz clar. Există puține precedente pentru o astfel de urmărire penală, iar încercările anterioare de a-i acuza pe politicieni de depășirea limitei dintre finanțarea campaniei și cheltuielile personale s-au soldat cu un eșec.

“Va fi greu”, spune Catherine Christian, fost procuror financiar al procurorului districtual din New York.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *